Water4Ghana

Water4Ghana

--------------------------------

Op deze blog vind je al het nieuws over Dries en Maxime en hun werk in Ghana. Van de voorbereiding tot de verwezenlijking. Ga terug naar de hoofdsite.

eerste verhaaltje

JuliPosted by Water4Ghana Thu, July 15, 2010 11:46:05
Beste allen,

Even een relaas van de voorbije dagen,

Dag vrienden,

Ondertussen na een Afrikaanse busrit in Tamale beland. Hobbelige wegen afgewisseld met asfalt, Chinese moterpech ( hoe kan het anders) en Ghanese fastfood waren deel van het avontuur.

Vervolgens rondleiding gekregen door REVSODEP en een bezoek gebracht aan hun latrine projecten, het geweldige project van Jochem en Floriaan ( echt geweldig om dat in levende lijve te zien). Vervolgens een eerste meeting gehad met de staff over ons verblijf hier aanwezig.

Gelukkig de volgende dag eindelijk een Ghanese nummer kunnen bemachtigen en dan op zoek naar een goede fiets.Maxime ging voor een Chinese Atlas,een boerenfiets, Echt geweldig hoe iedereen hem nakijkt. David heeft de fiets al gauw omgedoopt via " There s a new hummer in town"naar HUmmer 1. Een werkelijk statussymbool dus.

De dag voor Eergisteren gehoord dat er enige vertraging zit op de aanlevering van de pomp. Gelukkig is ze nu besteld en weten we snel wanneer ze geleverd wordt, met een minimum termijn van 2 weken.Gelukkig kunnen alle onderdelen al geleverd worden en kunnen we dus via een omschakeling van planning op tijd aan het werk.

Eergisteren ook een eerste grondige checkup gedaan van de huidige installatie.Blijkbaar is het properwatervat gezakt wegens te weinig inhoud ( leesmassa).Hopelijk kunnen we al deze problemen oplossen.

Het afrikaans eten is meestal wel goed van smaak. Enkele de OKRU soep,een slijmerig geval wist ons echt niet te bekoren, zeker wanneer jehet 3 keer per dag ( jaja, bad luck can happen) moet eten.Hopelijk wordt ons dit de volgende dagen gespaard want dries zijn darmen zijn dit nog steeds aan het verwerken.

Gisteren dan een eerste start gedaan voor de update van de installatie. De Pomptoren is nu klaar om aangesloten te worden aan de solar pump. De aansluitingen aan het properwatervat zijn gerepareerd en de eerste graafwerken zijn begonnen

Vele groeten,

Dries en Maxime